Mayo Nasıl Yıkanır?

Mayo Nasıl Yıkanır?

Yaz aylarında en çok tercih edilen mayo ve bikinileri daha uzun süre kullanmanın yolu doğru bakım ve temizliği yapmaktan geçiyor. Uzun süre güneş, klor ve tuzlu suya maruz kalan bikini modelleri ve mayo modelleri gün geçtikçe eski formunu ve canlılığını yitirebiliyor. Peki çok severek kullandığımız plaj ürünlerinin ömrünü nasıl daha uzun hale getirebiliriz?  Bunun için yapılması gerekenler oldukça basit.

 

Mayo Nasıl Muhafaza Edilir?

 

Mayo Temizliğinde Nelere Dikkat Edilir?

Öncelikle havuz ve denizden sonra mayolarınızı mutlaka yıkamalısınız. Çünkü uzun süre yıkanmadan bekleyen mayoların üzerinde tuz ve klorun yol açtığı lekeler oluşabilir. Mayo ve bikini kumaşları hassas materyalden üretildikleri için asla çamaşır makinesinde ve kimyasal maddeler içeren deterjanlarla yıkanmamalıdır. Aksi halde mayolarınızın kumaşları ve içerisinde bulunan göğüs kapları zarar görür. Mayo ve bikiniler için uygun ve önerilen yıkama koşulları ılık suda ve elde yıkamadır. Sıcak su, bikini ve mayoların likralı kumaşlarına zarar vereceği için esnekliğini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle, ılık suda nazikçe çitileme yöntemi ile ve bir miktar sabun kullanarak mayolar için en etkili temizliği yapabilirsiniz. Ilık su ve sabun bikini kumaşına zarar vermediğinden, canlılığını ve yapısını bozmayacaktır. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra bikininizi güneşte kurutmaktan kaçınmanızı öneriyoruz. Güneş ışınları ürünlerinizin renginin solmasına ve parlaklığını yitirmesine sebep olur. Bunun yerine bikini ve mayolarınızı gölge bir alanda ters çevirerek kurutabilirsiniz.  Kurutma işlemi yapılırken mandal kullanmadan, zemine yayarak kurutmanız daha sağlıklı olacaktır. Böylelikle mandalın kumaş üzerinde bırakacağı izi ve yol açacağı deformasyonu engellemiş olursunuz. Güneş yağları ve kimyasal içerikli diğer kozmetik ürünleri mayo ve bikinilerin kumaş ve lastiklerine zarar verdiğinden bu tür maddeleri mayolarınızdan uzak tutmalısınız. Ek olarak, tüm kumaşlar sürtünmeden dolayı tüylenebilir ve aşınabilir.  Bu nedenle, tırtıklı ve pürüzlü yüzeylerin (havuz kenarları, su kaydırakları ve benzeri aquapark oyunları) mayo kumaşında da tüylenme ve deformasyona yol açabileceğini unutmayınız

.Mayo Temizliği

Mayo Nasıl Muhafaza Edilir?

Mayonuzu ıslak veya kuru hiçbir şekilde kapalı plastik torba içinde bulundurmamanız ve farklı renklere sahip olan ürünleri bir arada bekletmemeniz kumaşların birbirine renk vermemesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Plastik torba hava almayacağı için kumaşlara zarar verme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle sezon sonunda mayo ve bikinilerinizi yıkanmış ve kurutulmuş bir şekilde bez torba içerisinde muhafaza edebilirsiniz.

ARGENTO’dan satın alacağınız tüm ürünlerin etiketinde yer alan ve uluslararası geçerliliği sağlanmış olan kullanma talimatına uyarak bikini ve mayolar tek sezon giyilip bir kenara atacağınız parçalar değil, uzun süre yepyeni ve canlı görüntüsünü koruyan parçalar haline gelecektir.

 

Etiketler: Mayo
Mart 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR